Читај ми!

Данци имају прилику да врате дуг Мађарима из 2017. године

Двоструки бранилац светског рукометног трона је селекција Данске која је турнир освајала 2021. у Египту и 2019. године када је била судомаћин са Немачком. Ове године имају прилику да направе успех који никоме није пошао за руком - освајање шампионата света трећи пут заредом.

Познати су четвртфинални парови овогодишњег Светског првенства у рукомету. Од осам селекција које су избориле пласман на завршницу турнира, седам је из Европе, једино је Египат из Африке. 

Ниједна репрезентација у историји рукомета није освојила Светско првенство три пута узастопно, а најближе су биле Шведска, Румунија, Француска и сада Данска, свака од поменутих селекција тријумфовала је два пута заредом. 

Актуелни шампиони нису изгубили меч на Светском првенству још од осмине финала 2017. године када су поражени од Мађарске. Од тада до данас победили су у 24 утакмица и ремизирали два пута - у четвртфиналу против Египта пре две године и против Хрватске на овогодишњем турниру света.

У четвртфиналу, између осталих парова, састају се Данска и Мађарска и делује да ће ово бити идеална прилика за поравнање рачуна, односно враћање спортског дуга из 2017. године. 

Репрезентација Данске је на овогодишњем Светском првенству остварила пет тријумфа и одиграла је један реми, против поменуте Хрватске, док је Мађарска направила скор од четири победе и два пораза.