Читај ми!

Ђирона: Свих 16 играча је било на терену и сви су дали допринос

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђирона честитао је након утакмице са Аргентином својим играчима и истакао да је данашња победа више него икада до сада изграђена колективно.

Рукометаши Србије победили су селекцију Аргетине 28:22 (12:10) у другом колу Групе 3 Светског првенства у Пољској и Шведској.

Селектор Србије Тони Ђирона истакао је након утакмице са Аргентином да је свих 16 играча допринело победи.

"Имали смо тежак почетак, много смо енергије потрошили у претходној утакмици. Сви су помогли, од првог до последњег. Свих 16 играча је било на терену и сви су дали допринос. Морате да знате да играте и добијате овакве мечеве, нису лагани, нису ни најлепши за гледање, али задовољни смо. Били смо веома добри у одбрани, а у другом полувремену смо успели да пронађемо и више решења у нападу", изјавио је Ђирона.

Леви бек репрезентације Србије Илија Абутовић истакао је да је екипа у првом полувремену играла без енергије јер је утакмица са Норвешком оставила трага.

"Утакмица са Норвешком је оставила трага, била је исцрпљујућа. Напад је био слабији. У свлачионици смо се договорили пар ствари, знали смо да је сваки гол битан. Било је боље у наставку. Могло је да буде плус осам, штета. Имали смо напад, неспретно смо изгубили лопту и на крају је било плус шест. Имамо дан одмора да се освежимо. Знамо да ће бити теже против Холандије, али верујем у овај тим и надам се тријумфу", закључио је Абутовић.