Читај ми!

Цупара и Кукић за РТС: Биће тешко, али надамо се најбољем

Рукометна репрезентација Србије припрема се у Старој Пазови за предстојеће Европско првенсто које ће се од 13. до 30. јануара играти у Мађарској и Словачкој. Голман репрезентације Владимир Цупара и Лазар Кукић говорили су у Јутарњем програму о припремама и предстојећим мечевима.

Изабраници селектора Тонија Ђероне увелико се припремају у Старој Пазови а на крају припрема их очекују две припремне утакмице које ће играти са селекцијом Немачке седмог и деветог јануара.

"Радимо већ седам дана у Старој Пазови, а атмосфера је одлична. Имали смо и један дан паузе. Данас смо се опет окупили и крећемо у завршну фазу припрем." истакао је голман репрезентације Цупара.

Србија ће играти у групи Ц у Сегедину са Украјином и некадашњим и садашњим светским и олимпијским шампионима, Француском и Хрватском. У првом мечу ривали ће нам бити селекција Украјине.

"Та прва утакмица је најбитнија због самопоуздања тима. И тај распоред нам одговара. А друга утакмица која нас очекује са Хрватском, сњви знамо, биће одлучујућа у тој првој групној фази. И ми се припремамо на најбољи могући начин и мислим да ћемо се квалитетно спремити и даћемо све од себе да прођемо прву фазу, а за даљу ћемо видети." рекао је Кукић.

„Група јесте тешка али идемо корак по корак. Та утакмица против Украјуне је за сада најбитнија за нас. Биће тешко али знамо шта морамо да урадимо и надамо се најбољем." рекао је Цупара.

Репрезентативци су истакли да ће припремни мечеви са селекцијом Немачке бити одлично финале припрема, јер имају врло јак тим, а и укратко су анализирали и селекције фаворита Француске и Хрватске.
Истакли су да ће наша репрезентација учинити све како би постигла малсималан успех и обрадовала нацију.