Читај ми!

Почеле завршне припреме рукометашица Србије пред СП

Рукометашице Србије окупиле су се данас у Старој Пазови и започеле су завршне припреме за Светско првенство, које је на програму од 1. до 19. децембра у Шпанији.

Изабранице Уроша Брегара ће тренирати у Старој Пазови све до 1. децембра када је предвиђен пут у Шпанију, а у оквиру припрема селекција Србије ће одиграти и две контролне утакмице против Северне Македоније 27. и 29. новембра у Старој Пазови.

Селектор Урош Брегар се осврнуо на период од кад је преузео нашу женску сениорску селекцију и обезбедио пласман на предстојеће Светско првенство, као и на циљеве које је поставио пред себе и екипу.

"Први циљ је био да се пласирамо на првенство, а други да се мало подмлади репрезентација, али да такмичење добро одиграмо. За неколико дана имамо контролне мечеве са Северном Македонијом и затим следи пут у Шпанију и прва утакмица на Светском првенству против Пољске", рекао је Брегар за сајт Рукометног савеза Србије.

Он је истакао да контролне утакмице са Северном Македонијом треба се схвате озбиљно и да се маскимално искористе пред наступ на СП.

"Сваки противник је добар ако га схватимо озбиљно. Неке ствари морамо да променимо, тако да ћемо радити на доста нових елемената. Морамо да будемо бољи у одбрани него што је то био случај у утакмицама квалификација за Европско првенство против Турске и Исланда. Верујем да имамо жељу, вољу и храброст да испунимо циљеве и да се пласирамо у други круг. Немамо много дана, али имамо доста тренинга, тако да верујем да можемо све то да посложимо- и напад и одбрану и верујем да ће све бити како треба. Има доста нових играчица, тако да ће то бити тест и за њих пред Светско првенство", рекао је Брегар.

Репрезентација која је на окупу је мало подмлађена и измењена.

"Било је неопходно да нешто променимо, тако да сам одлучио да дамо прилику неким новим играчицама у које верујем. Мислим да ће по све нас то бити добро, била нам је потребна нека нова енергија".

Србија ће на СП играти у групи Б у Лирији са репрезентацијама Русије, Камеруна и Пољске.

"За Русију знамо колико је квалитетан противник, то смо видели на претходним ОИ. Пољска је одлично одиграла последње две утакмице и биће тежак противник. Камерун ћемо тек детаљније анализирати. Најквалитетнија је Русија, а ми ћемо се са Пољском борити за друго место. Значајно је да добро отворимо Светско првенство и одиграмо добро против Пољске. Следи Камерун, а онда бих желео да против Русије одиграмо баш квалитетно и да можда изненадимо. У другом делу ће бити веома интересантно јер се укрштамо са групом која има веома квалитетне противнике и сматрам да ће то поготово за млађе играчице бити одлично", закључио је Брегар.