Нови селектор рукометаша Ђерона за РТС: Тим је најбитнији, а не појединац

Долазак Тонија Ђероне на клупу наше мушке рукометне репрезентације покренуо је неке позитивне ствари, пре свега смо сазнали да се у нашу селекцију враћа званично најбољи играч Европе који годинама није наступао за Србију, Петар Ненадић. Са селектором Ђероном разговарао је колега Предраг Страјнић.

Господине Ђерона, хвала на времену издвојеном за овај интервју за РТС. 

Који ће бити ваши први потези као новог селектора репрезентације Србије?

– Ја сам у контакту са Ратаком Николићем и Драганом Шкрбићем и разговарамо о члановима стручног штаба и првим међународним активностима. Тешко је рећи када ћемо се видети због компликоване ситуације са коронавирусом. Надам се да ћу бити у вашој земљи за месец дана али и ако тако не буде направили смо план како фунционисати на даљину.

У каријери радили сте са многим играчима из Србије, каква су Ваша искуства?

 – У Барселони сам радио са Шкрбићем, Перуничићем и Ненадићем. Сада ми је асистент Зоран Ђорђић. Сви су они били велики такмичари и борци и од њих сам могао много да научим и као тренер. Имам велики број пријатеља у Србији.

Сви који буду у репрезентацији морају схватити да је тим најбитнији а не појединац. Надам се да ће сви најбољи бити у репрезентацији али сви заједно морамо имати заједнички циљ и јединство на терену и ван њега. На томе ћу максимално радити.

Господине Ђерона, желим вам много успеха и надам се скором виђењу у Београду.