Рукометни Куп носиће име "Бранислав Покрајац"

Рукометни Куп Србије у мушкој конкуреницији убудуће ће носити име легендарног играча и тренера професора др. Бранислава Покрајца, одлучено је на седници УО Рукометног савеза Србије у Крагујевцу на којој је прихваћена иницијатива Заједнице тренера Рукометног савеза Србије.

Чувени "Професор" рукометом је почео да се бави као ученик Пете београдске гимназије, а играо је за ОРК Београд, Црвену звезду и Динамо.

За репрезентацију Југославије наступио је 180 пута, постигао 510 голова и освојио олимпијско злато у Минхену 1972. године, као и две бронзе на Светским првенствима.

Као најбоље лево крило на свету два пута је играо за тим ИХФ.

Са њим као селектором, Југославија је остварила највећи успех у историји свог рукомета - освојила је олимпијско злато у Лос Анђелесу 1984. године, сребро (1982) и бронзу (2000) на Светским првенствима.

Радио је у земљи и иностранству, како са клубовима, тако и са репрезентацијама Шпаније, САД, Египта и Катара.

Био је професор рукомета на Факултету за физичко васпитање у Београду, а преминуо је прошле године у априлу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 09. сеп 2019, 20:45) - Миле Мрђеновачки [нерегистровани]

ДОБРА ОДЛУКА

Ово је добра одлука,... Она би требала да буде прва у низу других, да се рукомет у Србији врати на прави пут... Ако бих додао и једно слово да опишем стање у нашем рукомету данас, било би то скрнављење његовог имена и знања кије је имао. Зато овде стајем, а о осталом другом приликом.