Одржано такмичење у мото кросу

У месту Глобаре код Крушевца овог викенда одржан је Источно-европски шампионат у дисциплини мото крос, а најбоље пласирани домаћи такмичар био је Милош Ђорђевић који се такмичио у најјачој класи МX1, саопштио је вечерас АМСС.

Пехаре као најбољи у својим класама однели су Дани Тсанков из Бугарске у класи МX65, Мирослав Димитров из Бугарске у класи МX85, Николаy Малинов из Бугарске у класи МX2 , Мићаел Иванов из Бугарске у класи МX1, Димитриос Керамyдас из Грчке у класи МXС и Григор Тсарев из Бугарске у класи МX.

Такмичење је одржано на стази "Гајић", која се сматра једном од три најбоље у Европи, и у њему је учествовало 96 такмичара из шест земаља - Бугарске, Мађарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Грчке и Србије, који су се надметали у класама МX65, МX85, МX1, МX2, МX и МXС које се бодују за Источно-европски шампионат, као и у класама МX125, МX65, МX85, МX1, МX2, МX3, МX Б и МXС које се бодују за Национални шампионат.

Оганизатори ове манифестације су Ауто-мото савез Србије, Мото савез Србије и клуб "Гајић" из Крушевца, уз подршку Скупштине града Крушевца, АМС Осигурања а.д.о. и Министарства омладине и спорта.