ЕП за јуниоре биће одржано у Београду у септембру

Борд Европске веслачке конфедерације и Организациони комитет Европског првенства за јуниоре 2020. у Београду, потврдили су да ће ово такмичење бити одржано 26. и 27. септембра у главном граду Србије.

Због пандемије коронавируса, ЕП за јуниоре у Београду није могло да буде одржано како је првобитно планирано 30. и 31. маја.

Уз помоћ Светске веслачке федерације (ФИСА), а после обављених консултација са чланицама Европске веслачке конфедерације, као и надлежним институцијама - државним и здравственим, одлучено је да се првенство Старог континента одложи за 26. и 27. септембар.

Веслачки савез Србије и Европска веслачка конфедерација (ЕВК) свакодневно су пратиле развој ситуације у вези са поменутом пандемијом, па су уз помоћ Владе Србије, као и челника града Београда, направили план да се организује ЕП у складу са Смерницама за спречавање инфекције, заснованим на препорукама Светске здравствене организације и Комисије за спортску медицину ФИСА.

Сваки учесник шампионата Европе биће обавезан да попуни Здравствени упитник, а чланице ЕВК су обавезне да потпишу сагласност, којом прихватају одговорност за своје тимове.

Организациони комитет ЕП биће у контакту са чланицама ЕВК за даље инструкције у вези са подношењем свих формулара.