Почеле Међународне спортске игре особа са инвалидитетом

Београд је домаћин Међународних спортских игара за особе са инвалидитетом - "Београд Опен 2019", које ће током викенда окупити више од 700 људи из око 20 земаља. Учесници ће се такмичити у 12 дисциплина на неколико спортских центара и локација у граду а улаз посетилаца је бесплатан, саопштила је Градска управа.

Члан Градског већа Зоран Адамовић отворио је Међунардоне спортске игре особа са инвалидитетом "Београд Опен 2019" и пожелео добродошлицу спортистима из других земаља.

"Реч је о манифестацији која постаје традиционална, са циљем да промовише и афирмише услове и могућности које главни град Србије пружа у напорима за побољшање услова живота и рада ове популације и унапређивање њиховог положаја у друштву", рекао је Адамовић.

Он је поручио да смо сви једнаки, инклузија, саосећање и брига о другима требало би да буде на првом месту свакоме од нас.

Захвалио је Влади Србије и градском Секретаријату за спорт и омладину на подршци у организацији те манифестације.

Председник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда Велимир Кнежевић је рекао да је у питању шеста по реду манифестација, чији је циљ промоција и афирмација услова и могућности које наш град пружа у напорима за побољшање услова живота и рада ове популације и унапређивање њиховог положаја у друштву.

Организатор манифестације "Београд опен" је Спортски савез особа са инвалидитетом Београд, а њено одржавање омогућено је подршком Града Београда и других партнера, навео је Кнежевић.

Спортисти ће се такмичити у фудбалу, седећој одбојци, голболу, шаху, кошарци у колицима, стоном тенису, каратеу, јахању, атлетици.

Такмичења ће се одржавати у балону за фудбал СЦ "Олимп", Атлетској дворани, Спортском центру "Мастер", Републичком заводу за спорт, Спортском центру "Милан Гале Мушкатировић" и на Хиподрому, где ће се одвијати такмичење у јахању.
Улаз на све локације је бесплатан.

број коментара 0 Пошаљи коментар