Peti BRF: Žiri izabrao bendove

Dvadeset članova žirija su, nakon preslušavanja pesama pristiglih na konkurs, odabrali 22 benda za peto izdanje "Bunt rok festivala"

Od 150 prijava koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbije do 13. februara, odabrana su 22 takmičara/ benda koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike dva prijateljska festivala, bore za finale.

Bendovi i autori koji su se plasirali u sledeći ciklus takmičenja petog „Bunt rok festivala" su:

1. KARPO
2. VERICA MARINKOVIĆ BEND
3. Nataleé
4. MaerA
5. DrawNMist
6. ZERO TWO
7. ZYRION
8. TWO STROKE ENGINE
9. RECI CIMET
10.5 MINUTA SLAVE
11. MALI ALBERT
12. HERZ
13. NIKOLA RADONjIĆ
14. HAZEL
15. JOHNNY BLUNT & THE MOONTOWN TROUBADOURS
16. LOGIČKA GREŠKA
17. WildHeart
18. O'nomad
19. LAGANA SREDA
20. ĐUKA I DVA VUKA
21. STONE SLIPPER
22. WAJZ

Ovim bendovima i autorima će se u narednoj fazi takmičenja pridužiti pobednici subotičkog festivala „Omladina" i festivala „PDF" iz Bačke Palanke.

Branka Glavonjić, inicijatorka projekta BRF i urednica emisije „Bunt":
„Žiri je vrlo odgovorno preslušao sve pristgle pesme, ukupno 150. Od 10. aprila, svake srede u 22.45 na Drugom programu RTS- a, gledaoci mogu pratiti kvalifikacione emisije u okviru kojih se predstavlja po tri takmičara, a stručni žiri bira jednog finalistu. Krajem maja, preostalih 16 takmičara dobijaju svoju šansu za finale putem interneta. Postavljaćemo spotove bendova na zvaničan Jutjub kanal emisije Bunt i publika će moći da izglasa još dva benda za finale. Sredinom juna, sprovešćemo finale ovog projekta - tada će se za pobedničku titulu deset najboljih bendova 'Bunt rok festivala'".

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 26. feb 2019, 16:20) - Biljana [neregistrovani]

Muzika uz mlade

Ako izrazavamo "Bunt" neka to bude u sluzbi muzike. Bravo za ideju koja se odrzala, u ovim vremenima i ovakvoj sredini. Malo je takvih koji mlade usmeravaju i podrzavaju u pravom smislu.
Ali svakako ne iznenadjuje da upravo prava podrska dolazi iz medijske kuce RTS.