"Slučaj porodice Bošković" obeležiće jesen na RTS-u

Neuspešan glumac, studentkinja u četrdesetim, ludi stanodavac, ekstavagantna baka - junaci su nove serije "Slučaj porodice Bošković", koju ćemo gledati u jesenjoj šemi RTS-a.

Po originalnoj ideji i tekstu Katarine Janković i Nine Džuver, u režiji Ivana Stefanovića i produkciji Košutnjak filma, snimaju se 64 epizode o naizgled jednoj običnoj porodici, po svemu, osim po načinu na koji gledaju na život i sve ono što on nosi sa sobom.

Kroz priču o gradskoj porodici i njihovom svakodnevnom životu vode nas Gavrilo Bošković (Radivoje Bukvić) neuspešan glumac, suprug Danijele i otac Velibora i Jovane. Nekada šmeker i zvezda, danas zaboravljeni glumac sa malo angažmana i još manje slave. Njegova supruga Danijela (Nataša Marković) sebi ne oprašta dve stvari: spoznaju da je sklona starenju i da nikada nije završila fakultet. Dolazi na suludu ideju da se vrati na fakultet u četrdesetoj godini. Ćerka Jovana (Silma Mahmuti), rođeni revolucionar i za razliku od svojih roditelja, ovaj svet vidi suviše realno. Njen stariji brat Velibor (Đorđe Kadijević) ne mari za mir u svetu i pravda mu je potpuno nepoznat pojam. Životni idol mu je Pablo Eskobar. Čest gost porodice je Gavrilova majka Lola (Seka Sablić) za koju familija smatra da je bila špijun. Stanodavac Boškovićima je Guliver (Bojan Dimitrijević), apsolutni i doživotni predsednik kućnog saveta. U stalnoj glumačkoj postavi su i Olja (Jelisaveta Koraksić) zakleta singl devojka, idol mladih, i Miksi (Isidora Janković) studentkinja farmacije iz unutrašnjosti koja je došla u Beograd, kao da studira, u stvari da se dobro uda.

U seriji igraju i Anica Dobra, Svetlana Bojković, Zoran Cvijanović, Feđa Stojanović, Jelisaveta Orašanin, Petar Benčina, Ivan Zablaćanski, Miodrag Radonjić, Igor Đorđević, Nela Mihailović, Aleksandra Balmazović...

Scenario: Katarina Janković i Nina Džuver
Reditelj: Ivan Stefanović
Kompozitor: Aleksandra Kovač i Roman Goršek
Scenograf: Zorica Čobanović
Direktor fotografije: Radoslav Vladić
Producent: Katarina Janković (Košutnjak film)