Prva klapa serije "Beležnica"

U koprodukciji Radio-televizije Srbije i Telekoma Srbije, izvršna produkcija "Košutnjak film" u ponedeljak, 6. jula je započela snimanje nove igrane televizijske serije "Beležnica", čija je radnja zasnovana na romanu Ratka Dmitrovića "Beležnica profesora Miškovića" iz 2014. godine. Roman su u scenario pretvorili trojica scenarista - Kosta Peševski, Radoslav Lale Pavlović, Đorđe Milosavljević, a reditelj serije je Miroslav Lekić.

Serija "Beležnica" prati radnju romana koji je prema žanru kombinacija fantastike i trilera" i biće snimana u Kladovu, Kraljevu, Valjevu, Pirotu i Beogradu.

U seriji se radi o zanimljivim i neobjašnjivim događajima koji su se odigrali na teritoriji Srbije i bavili se paranormalnim pojavama. Glavni junak serije je novinar Boško kojem pokojni profesor Mišković zaveštava misterioznu beležnicu u kojoj su sadržani zapisi o mnogim tajnama i misterijama koje su se zaista odigrale a kojima do danas nisu pronađeni uzroci.

Kroz šifrovane tekstove koji ne mogu ni da se skeniraju niti fotokopiraju jer beležnica to "ne dozvoljava", Boško ulazi u svet paranormalnih pojava pokušavajući da istraži uzroke zbog kojih su se one dogodile, kao i da stupi u kontakt sa ličnostima koje su u njima učestvovale. U tom njegovom traganju Boška prati i grupa moćnika iz senke koja, ne prezajući ni od čega, teži da se dokopa profesorove beležnice po svaku cenu...

"Do sad nismo imali repertoarsku seriju koja se bavila paranormalnim pojavama pa bi jedno ovakovo ostvarenje moglo da predstavlja još jedan novi iskorak u žanr koji još nije emitovan u udarnom terminu na RTS-u." (Marko Novaković, urednik serije za RTS)

Glumačka podela: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić, Danica Radulović i mnogi drugi.

Izvršni producent: Zoran Janković
Scenario: Kosta Peševski, Radoslav Lale Pavlović, Đorđe
Milosavljević
Scenograf: Sonja Jovanović
Kostimograf: Snežana Karl
Direktor fotografije: Bojana Andrić Đorđević
Umetnički direktor: Slobodan Terzić
Urednik serije za RTS: Marko Novaković
Reditelj: Miroslav Lekić