Počelo snimanje serija „Švindleri“ u produkciji RTS-a i Telekoma Srbije

Planovi RTS-a i Telekoma Srbije o zajedničkoj produkciji naučnog i serijskog programa najvišeg kvaliteta, počeli su da se realizuju. Ovih dana, snima se serija „Švindleri“, po scenariju Đorđa Milosavljevića, u režiji Nemanje Ćeranića.

Zaplet priče, smeštene u tridesete godine dvadesetog veka, počinje objavom Državne lutrije Kraljevine Jugoslavije da je dobitnik glavne novčane nagrade - iz Palanke. Ta vest će uzburkati mirnu Palanku i promeniti sudbine mnogih.

Koproducenti serije su „Telekom Srbija“ i RTS, a izvršna produkcija „Atos“.

Švindleri su zapravo prevaranti, secikese, lopovi. Kada bi žanrovski moglo da se smesti u jedan izraz, bilo bi teško jer je ovo neka crnohumorna bajka“, objašnjava Dejan Lutkić, glumac i izvršni producent serije.

Švindleri, Beležnica profesora Miškovića, Nečista krv, Kamiondžije, samo su neki od naslova renomiranih autora, koje će RTS i „Telekom Srbija“ proizvesti u narednom periodu.

„Snimanje je počelo, mislim da će 'Telekom' emitovati na svojim kanalima na jesen, mi ćemo nešto kasnije, ali ćemo relativno brzo početi emitovanje jednog drugog projekta koji je bio projekat 'Telekoma', ali imamo pravo preče kupovine. Mislim da ćemo taj projekat, Dug moru, krenuti početkom oktobra mi da emitujemo“, navodi Generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević. 

„Nama je strateško partnerstvo sa RTS-om u ovom segmentu veoma značajno. Ono što bih posebno istakao  je da ćemo zajedno, do kraja godine realizovati, jeste naučni kanal, koji će doprineti boljoj edukaciji u Srbiji“, ističe Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju „Telekoma Srbija“.

Posle Palanke, izgrađene u Košutnjaku, ekipa se seli u Vojvodinu.

broj komentara 0 pošalji komentar