Danica Krstić - Serbian World Music Festival

Spoj klasike i tradicije Danica Krstić i Kamerni orkestar Šlezinger - New Balkan koncert Serbian Word Music Festival - Gornji Milanovac

 

U subotu 20.04.2019.godine u Gornjem Milanovcu u sklopu Serbian World Music Festivala mlada kragujevčanka Danica Krstić je priredila pravo iznenađenje svojim nastupom.

 

Koncert koji je bio spoj tradicije i klasike doneo je nešto novo meštanima Gornjeg Milanovca. U centru Milanovca na sceni se našlo preko dvadeset muzičara, uz odličnu produkciju i još bolju organizaciju. Danica Krstić je na najbolji način dočarala svojim predivnim glasom najlepše pesme Balkana.

Za muzičku pratnju se pobrinuo Kamerni orkestar Šlezinger a dirigent na koncertu je bio maestro Vojkan Borisavljević.

 

Pored Kamernog orkestra Šlezinger koncert su začinili i članovi Daničinog stalnog sastava Prof.mag. gitare Aleksandar Stojić (gitara), prof. Saša Nestorović (gitara) i prof. Ivica Đokić (klavir).

 

Jedanaesti festival svetske muzike "Serbian world music festival 2019.", kao i svi prethodni, ima za cilj da pored niza koncerata etno muzike na visokom umetničkom nivou, ujedini muzičare i ljude iz različitih zemalja , bez obzira na njihovu versku i etničku pripadnost. 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar