Đorđe Čavić održao koncert u Novom Sadu

Đorđe Čavić uz pratnju Velikog tamburaškog orkestara Radio Televizije Vojvodine održao koncert u Novom Sadu

Novu sezonu kultne radijske emisije "Pesmo, srce mi ogrej", koju već dve decenije uređuje i vodi muzički urednik radio Novog Sada Jovan M. Jovanović, otvorio je popularni novosadski kantautor Đorđe Čavić, solista velikog senzibiliteta, nežnog i toplog glasa uz Veliki tamburaški orkestar Radio Televizije Vojvodine pod upravom Dubravka Isakova Cicka.

Pored poznatih pesama sa albuma "Tamburaški štim", izdatog za PGP RTS, Đorđe je publici izveo nekoliko potpuno novih kompozicija koje je publika prihvatila na prvo slušanje i najavio novo izdanje za istu izdavačku kuću. Publika je posebno pozdravila pesmu "Almaške ikone", koju je za Đorđa napisao Dragan Čolaković, kao i pesma "Kad se duša na žicu poseče", na stihove Vojvođanskog pesnika Nemanje Radivojšića. 

Program su dodatno ulepšali gosti, vokalni solisti Helga Popović i Renato Henc, koji je svoju pobedničku pesmu sa festivala "Dani Dragiše Nedovića" prvi put izveo uz pratnju tamburaša.

"Prezadovoljan sam saradnjom sa PGP RTS-om i jedva čekam da publici predstavim novi materijal koji pripremam više od godinu dana. Dosta pesama sa ovog koncerta su premijerno izvedene pred publikom i povratna reakcija publike mi govori da sam na dobrom putu. Još nekoliko nastupa i spremni smo da počnemo snimanje. Gradska i tamburaška muzika je sve manje zastupljena u medijima, ali ja ću nastaviti istim putem zbog publike koja to zaslužuje i očekuje od mene" - rekao je Čavić.

broj komentara 0 pošalji komentar