Napeto ispred opštine Budva, obezbeđenje sprečilo odbornike da uđu

Privatno obezbeđenje jutros je sprečilo odbornike Demokratskog fronta i Demokrata Krsta Radovića, Đorđija Pribilovića, Gojka Liješevića, Mijomira Pejovića i Đorđija Vujovića da uđu u zgradu Skupštine opštine Budva, pišu Vijesti. Portal navodi da obezbeđenje nije reklo ko je izdao narešenje da odbornici ne mogu u parlament. Na ulazu su bili i pripadnici interventne jedinice.

Odbornici su insistirali da se obezbešenje legitimiše i da kađu u kojoj firmi rade. Odbornik Vujović uzeo je iz ruke jednog od pripadnika obezbešenja spisak po kome se u Opštinu dozvoljava ulazak samo zaposlenima čija su imena na njemu.

"Evo vidite, ovo je nepečatirani neki papir. To nije ni spisak radnika, već neki tabelarni prikaz... Spisak nema nikakav potpis, pečat kojim se nama zabranjuje ulaz", kazao je Vujović dok je pripadnik obezbjeđenja pokušavao da uzme papir.

Vujović je naveo da su pripadnici obezbeđenja iz Nikšića. On je rekao da spisak može i da pocepa, jer nije validan.

Tada je iz opštine izašao pripadnik obezbeđenja kome je Vujović dao spisak.

Radović, koji je tražio da ga puste u Opštinu pokazujući legitimaciju da je predsednik Skupštine opštine i odbornik Demokrata, zatražio je od policije da reaguje po službenoj dužnosti.

Policijski službenik je uputio odbornike da podnesu prijavu u Centru bezbednosti.

Odbornik Demokrata Mijomir Pejović tražio je od policije da legitimiše pripadnike obezbeđenja.