Čitaj mi!

Testiranje kandidata za TV lica RTS-a

Provera stručnosti kandidata za TV voditelje i spikere, u okviru treće faze Javnog poziva RTS-a, odvijaće se 12. i 13. oktobra u Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra u Beogradu. Tokom dva dana, stručna komisija razgovaraće sa čak hiljadu kandidata.

Posle novinara, reditelja, scenografa, menadžera, producenata, radijskih voditelja i spikera, sportskih novinara, lektora i grafičkih dizajnera, stručni test polagaće i kandidati za TV lica.

Testiranje je zakazano za petak i subotu, 12. i 13. oktobar, u zgradi Dečjeg kulturnog centra u Beogradu.

Na osnovu postignutih rezultata u prethodnom, drugom krugu (test opšte kulture i informisanosti) u sledeću fazu Javnog poziva RTS-a prošlo je hiljadu kandidata za TV lica.

Tokom ove faze testiranja, kandidati će imati priliku da članovima stručne komisije pokažu svoja znanja i sposobnosti za zanimanje TV voditelja i spikera.

Testiranje TV lica, u okviru treće faze Javnog poziva RTS-a „Tražimo sto mladih stručnjaka za 21. vek" podrazumeva utvrđivanje sposobnosti i talenata kandidata, a potom (samo za najuspešnije iz ovog dela) sledi audio-vizuelni test.

Tek po završetku testiranja stručnosti za sve grupe kandidata u trećem krugu, najuspešniji će biti pozvani u sledeću selekcionu etapu.

"Četvrta faza Javnog poziva podrazumeva individualne intervjue sa mentorima, odnosno sa komisijama sa kojima su kandidati već imali priliku da se upoznaju u prethodnom krugu", izjavila je za Internet portal RTS-a Duška Vučinić-Lučić, šef pi-ar i Pres-službe Javnog medijskog servisa.   

„Dakle, u toj selekcionoj etapi trebaće im puno znanja, možda i malo sreće, ali i sugestivnosti, da ubede mentore i članove komisija da su baš oni ti, najbolji od najboljih za najbolju medijsku kuću, Javni medijski servis Srbije".

Nakon realizacije poslednjeg, četvrtog kruga Javnog poziva RTS-a, biće formiran i objavljen spisak kandidata sa najboljim rezultatima i oni će započeti tromesečnu praksu u medijskom sistemu Radio-televizije Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar