Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.44

Kako živimo i radimo u vreme pandemije virusa korona, svoja iskustva iz celog sveta prenose gosti emisije. Gledajte "Magazin" i na RTS2 u subotu, 30. oktobra u 11.30.

Gradonačelnik grada Beča, dr Mihael Ludvig, za Magazin Srbija na vezi, govori o srpskoj zajednici u ovom gradu koji posle Čikaga važi za drugi "srpski" grad, i ističe da su naši ljudi uspešno integrisani u svim sferama austrijskog društva.

Gost emisije, primarijus dr. sci. Slobodan Simić, psihijatar iz Beograda, prenosi nam višegodišnje iskustvo u lečenju depresije i sudskog psihijatrijskog veštačenja, posebno se osvrćući na probleme i rešenja posledica koje sa sobom nosi pandemija korona virusa. On je lekar i književnik, predsednik "Beogradskog aforističkog kruga" koji je nedavno organizovao "Satira fest", 19. međunarodni festival koji je protekao u znaku Vladimira Bulatovića Viba.

Vodimo vas i na najveći skup pisaca dijaspore poznat kao "Oktobarski književni susreti", koji je prvi put održan u Beogradu. Za našu emisiju govori akademik Matija Bećković, počasni gost ovog skupa.

25 godina "Ženskog rodoslova" i 20 godina od izdanja romana "Petkana" povod su gostovanja književnice Ljiljane Habjanović Đurović.

Gost emisije je i akademski slikar Nenad Stanković, sa mini izložbom u studiju.

Muzički gosti, grupa Legende i pesme sa poslednjeg albuma.

Repriza emisije u 02.37 na RTS Svet i sutradan, u četvrtak, u 13.55.

Urednik i voditelj emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Dežurni urednik Dragana Živojnović

Reditelj emisije Dragica Gačić