Iz naše arhive

U Centru za istraživanje javnog mnjenja, programa i auditorijuma čuva se oko 3.000 istraživačkih izveštaja i publikacija od oko 200.000 strana različitog formata.

Izveštaji obuhvataju kvantitativna i kvalitativna istraživanja o slušanosti radija, gledanosti televizije i stavovima i mišljenjima slušalaca i gledalaca o emitovanom programu, mnjenska ispitivanja o značajnim društvenim, političkim i kulturnim događajima, recenzije, analize napisa u štampi o programima radija i televizije, analize sadržaja, javne rasprave o radio i TV programima.

Prvu poznatu ediciju čine Rezultati istraživanja programa, a bez nekog hronološkog reda, jer se međusobno prepliću tokom vremena, navodimo: Bilten javnog mnjenja, RTV svet, sa prikazima i prevodima inostrane i programske literature, RTV indeks, sa rezultatima panel ispitivanja, Javnost i RTB, koji pre svega prikazuje tokove i rezultate javnih rasprava o planu programa, RTV auditorijum sa rezultatima merenja slušanosti i gledanosti, Muzika i RTB, kao i godišnji Hronološki i predmetni registar publikacija i osnovnih nalaza. U javnosti su posebno bili poznati istraživački sistemi: Opšta kvantitativna anketa, Standarna sondaža programa i auditorijuma, Dnevni barometar, Redovna sondaža auditorijuma i javnog mnjenja, Sondaža-Barometar i Mediji i mnenje. 

Na ovom mestu predstavljamo neke od najstarijih istraživačkih izveštaja Centra, u sažetoj verziji, sa osnovnim nalazima.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 26. jan 2009, 07:05) - Konstantin [neregistrovani]

Iz arhive

Hvala na tekstu.Samo nastavite.Verujem da ima toliiko lepih stvari iz proslosti, koje ne sme da budu zaboravljene.I da svima bude jasno da je Radio Beograd i 50.godina,radio ono sto se danas radi.

(nedelja, 25. jan 2009, 18:22) - Nostalgicar [neregistrovani]

Iz Vase arhive

Hvala RTS i autoru sto su nas je ovim tekstovima vratili u po malo zaboravljena vremena.
Saznali smo da su i pre vise decenija,trazena misljenja pretplatnika o programu radija.
Jos su vrednije emocije koje ste pobudili podsecanjem na skroman zivot koji smo vodili,entuzijazam stvaraoca programa,ucesnika u anketama i ostalih gradjana.
Lepo je videti da su ocekivanja ljudi od programa Radio Beograda bila velika.
Samo nastavite.