Moja Indija

Tekstovima o Indiji, pisanim tokom četiri godine, autor prikazuje sve njene kontraste i isprepletenost života, kulture, istorije, tradicije, socijalnih odnosa i religija.

Ima više Indija, kaže Ivan Brzev i u knjizi čitaocu prenosi raskoš palata, sjaj rezidencija i život običnog čoveka čije običaje i kulturu najlakše je upoznati putujući vozom. Uz prugu, gde god da ste se uputili, čuče ljudi i mašu vagonima. Tokom puta uobičajeno je da razmenite pokoju reč, slatkiše i duvan kroz prozor i sa putnicima čija su „mesta" na krovu vagona. U Indiji možete da kupite voznu kartu za grad koji se nalazi na drugoj strani države, a da niste sigurni ni da li to mesto ima železničku stanicu. Dok putujete imate vremena i da čitate novine, sastavni deo oglasnog prostora je i - tražim mladoženju. Zahtevi su da je da iz iste kaste, na ceni su visoki muškarci do 40 godina - lekari, inženjeri, biznismeni ili zaposleni u državnoj službi. I kada sve ugovore to ne mora biti kraj brige jer postoji i običaj da sveštenik preko položaja zvezda izračuna u koliko sati treba da se venčate. Ko nema sreće sa računicom može mu se desiti i da to bude i „ u 1 sat i 38 minuta posle ponoći"...

Da li ste znali da u Indiji ima 400 miliona vegeterijanaca te se na prodaju mogu naći plodovi, niste sigurni da li su voće ili povrće, koje nigde do tamo ne možete da vidite? Ukoliko želite da probate neko novo jelo poslušajte savete konobara i pročitajte u knjizi kako sve možete da prođete ukoliko vaša radoznalost pobedi.

Biblioteka „Posebna izdanja", F - 22 x 16 cm, S - 253, broširano, ilustrovano, latinica, ISBN 978-86-6195-171-8

Saizdavač: Orion art

Knjigu potražite u prodavnicama PGP-a: RTS Klub (Radio Beograd, ulaz iz Svetogorske) i na Zelenom vencu (Jug Bogdanova 2), ili naručite na broj telefona: 011/655-27-35, odnosno putem mejla: prodajaknjiga@rts.rs.

 

broj komentara 0 pošalji komentar