Umesto finala „Evrosonga“ gledamo šou-program "Europe Shine a Light"

Finale najgledanijeg muzičkog spektakla u Evropi, takmičenje ze „Pesmu Evrovizije“ 2020. godine, trebalo je da se održi 16. maja u Roterdamu. Ipak, iz Holandije će u direktnom prenosu biti emitovan muzički specijal pod nazivom "Eurovision: Europe Shine a Light". Ovaj specijalni evrovizijski šou biće na Prvom programu RTS-a u subotu od 21 čas.

Ovih dana, da se nije pojavio koronavirus, takmičari bi sa nacionalnim delegacijama uveliko bili u Roterdamu, finalisti bi vredno radili i nestrpljivo čekali veliko finale 65. „Evrosonga“. Među njima, verujemo, i predstavnice Srbije, grupa "Hurricane".

„Okolnosti su takve, prvi put u istoriji ovog takmičenja našli su način da se Evrosong održi alternativno. Svi učesnici iz svojih domova snimiće poruke, snimili smo zajedničku pesmu... Meni je najviše krivo što se nećemo upoznati“, kaže članica grupe "Hurricane", Ksenija Knežević.

„A upravo to je suština. Evrovizija je mesto okupljanja ljudi, druženja, stvaranje novih prijateljstava, sklapanje novih poslova. Družimo se sa fanovima, takmičari se upoznaju, međusobno bodre, krive žiri zato što ih nije pustio u finale, ako ih je pustio, raduju se i kažu – žiri je fenomenalan“, istakla je Duška Vučinić, šef službe Odnosi sa javnošću i korporativni imidž RTS-a. 

Prema njenim rečima, najviše pati prošlogodišnji pobednik Dankan Lorens koji je ovo takmičenje doveo peti put u Holandiju.

„Takmičenje je trebalo da se održi u 'Ahoj' areni, ona je sada kovid bolnica, kao i većina dvorana, arena širom Evrope i sveta“, navodi Vučinićeva.

Zvezde „Evrosonga“ kao obični ljudi – bez sjaja, reflektora i glamura

Specijalni program emitovaće se uživo iz studija u kojem ima mesta za 1.600 gledalaca. Jedini gost biće upravo prošlogodišnji pobednik, a osim njega biće tri voditelja programa, jedini uživo u prenosu.

„Svi ostali su u svojim domovima, pevaju iz svojih bašta, sa trgova, praznih, nažalost. Ovo će biti događaj posvećen nesuđenim učesnicima Evrosonga, vivšim učesnicima koji su bili planirani da gostuju, jubileju 65. izdanju, ali želim da verujem da će pre svega bito posvećen onima koji su najviše stradali za vreme pandemije i da nas podseti - videćete sutra sve te zvezde bez sjaja, reflektora, bez glamura - da smo zapravo svi obični ljudi, da nismo podeljeni na bogate i siromašne, na zvezde i one koji to nisu, nego da smo se opet, iako fizički razdvojeni, ujedinili“, objasnila je Vučinićeva.

Ovogodišnji takmičari imaće minut da se predstave Evropi, a snimljena je i zajednička pesma Love Shine a Light.

Glasanja nema, pobednika takođe, ali budite u subotu od 21 čas uz Prvi program RTS-a i šou-program Europe Shine a Light.  

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">