Putin: Ukrajina nije dorasla organizovanju „Evrosonga“

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija ispravno postupila kada je bojkotovala ovogodišnje takmičenje za „Pesmu Evrovizije“, jer ukrajinske vlasti „nisu dorasle“ zadatku organizovanja jednog takvog događaja.

Putin je istakao da ne žali zbog takve odluke, prenela je agencija Tas.

„Što se tiče 'Pesme Evrovizije', oni koji su želeli da je gledaju mogli su to da učine onlajn... Aktuelne vlasti u Kijevu nisu u stanju da budu domaćin takve vrste događaja“, istakao je Putin na konferenciji za novinare u Pekingu. 

Rusija je bojkotovala takmičenje nakon što je Ukrajina, zemlja domaćin, zabranila ruskoj predstavnici učešće na „Pesmi Evroviziji“ jer je pevala na Krimu 2015. godine, podsetio je Rojters.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 15. maj 2017, 22:47) - Aotearoa [neregistrovani]

Nije glupost i nije za cudjenje

bas zbog toga sto je moto ovogodislje Evrovizije bilo " diversity" u prevodu raznolikost, sto podrazumeva da je svaka licnost posebna u pogledu individulanih razlika. Ova raznolikost podrazumeva i raznolikost u pogledu rase, etniciteta, pola, seksualne orijentacije, socio-ekonomskog statusa, starosti, fizickih sposobnosti, kao i religijskih i politickih opredeljenja. Tako da u ovom slucaju, odbijanje da ruska predstavnica uzme ucesce na ovogodisnjoj Evroviziji od strane Ukraine, narusene su najmanje dve od navedenih raznolikosti, a to je fizicka nesposobnost i politicko opredeljenje !?

(ponedeljak, 15. maj 2017, 22:16) - anonymous [neregistrovani]

Зашто?

Пс зато што није дозволила руској представници да учествује, а и да је учествовала нису јој гатантовали безбедност. У Украјини су се повампирили поражени фашисти из 2.светског рата и то је проблем због кога је земља у расулу

(ponedeljak, 15. maj 2017, 21:49) - Ivan [neregistrovani]

Zasto?

Ne razumem zasto nije dorasla, kada je show bio fenomenalan, toliko duhovitih snimaka u pauzama, sve je izgledalo savrseno.

(ponedeljak, 15. maj 2017, 15:08) - anonymous [neregistrovani]

Глупост

Политика. Шта друго рећи?