Čitaj mi!

Srbija nastupa deveta u drugom polufinalu „Pesme Evrovizije“

Grupa Hurricane, koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ u Roterdamu, nastupiće deveta u drugom polufinalu tog takmičenja, saopštili su organizatori.

Evropska radiodifuzna unija je na zvaničnom sajtu „Evrosonga“ objavila redosled nastupanja ovogodišnjih takmičara koji su utvrdili holandski javni servisi NPO, NOS i AVROTROS, organizatori takmičenja.

Određeno je da predstavnice Srbije, grupa Hurricane, nastupe devete u drugom polufinalu, koje će se održati 20. maja u Roterdamu. Već je ranije žrebom utvrđeno da će naše predstavnice nastupiti u prvoj polovini drugog polufinala.

Drugo polufinale će otvoriti San Marino, a poslednji će nastupiti predstavnici Danske. Nastupiće predstavnici 17 zemalja.

Kada je reč o prvom polufinalu koje se održava 18. maja, takmičiće se predstavnici 16 država. Prvi deo takmičenja otvoriće predstavnici Litvanije, a poslednji će svoju pesmu predstaviti Malta.

U prvom polufinalu prvobitno je trebalo da nastupi 18 takmičara, ali je Jermenija odustala od učešća, a predstavnici Belorusije su diskvalifikovani zbog kršenja pravila

Iz oba polufinala po 10 zemalja će se plasirati u finale i pridružiti direktnim finalistima – Velikoj Britaniji, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Španiji. Tokom finalne večeri nastupiće 26 učesnika.

„Pesma Evrovizije“ biće održana u Roterdamu od 18. do 22. maja. Prošlogodišnje izdanje festivala je otkazano zbog pandemije koronavirusa, pa je odlučeno da Holandija, pobednik takmičenja 2019. godine, organizuje ovogodišnji „Evrosong“.

Sve takmičarske večeri „Pesme Evrovizije“ moći ćete da pratite u direktnom prenosu na programima Radio-televizije Srbije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 31. mar 2021, 07:25) - anonymous [neregistrovani]

Evrovizija

Најбоље место смо добили с обзиром на претходни жреб ко наступа у којој половини.

(utorak, 30. mar 2021, 22:14) - anonymous [neregistrovani]

Uzas

Usta se sve ovo pretvorilo... grozno..drago mi ste vise ne pratim ama bas uopste..posljedni put je bila godina za pesmu u Srbiju.... sve gore i gore ..

(utorak, 30. mar 2021, 17:04) - anonymous [neregistrovani]

Ne mogu da opišem koliko sam srećan da me predstavljaju ovakve umetnice.

...

(utorak, 30. mar 2021, 12:43) - anonymous [neregistrovani]

Šteta

Ne mogu ni da ih gledam ni da ih čujem a pesma mi se ne sviđa.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">