Пети БРФ: Жири изабрао бендове

Двaдесет чланова жирија су, након преслушавања песама пристиглих на конкурс, одабрали 22 бенда за пето издање "Бунт рок фестивала"

Од 150 пријава колико је стигло на адресу Радио-телевизије Србије до 13. фебруара, одабрана су 22 такмичара/ бенда који ће имати прилику да оправдају поверење које им је указано и да се, уз победникe два пријатељска фестивала, боре за финале.

Бендови и аутори који су се пласирали у следећи циклус такмичења петог „Бунт рок фестивала" су:

1. KARPO
2. ВЕРИЦА МАРИНКОВИЋ БЕНД
3. Nataleé
4. MaerA
5. DrawNMist
6. ZERO TWO
7. ZYRION
8. TWO STROKE ENGINE
9. RECI CIMET
10.5 МИНУТА СЛАВЕ
11. МАЛИ АЛБЕРТ
12. HERZ
13. НИКОЛА РАДОЊИЋ
14. HAZEL
15. JOHNNY BLUNT & THE MOONTOWN TROUBADOURS
16. LOGIČKA GREŠKA
17. WildHeart
18. O'nomad
19. ЛАГАНА СРЕДА
20. ЂУКА И ДВА ВУКА
21. STONE SLIPPER
22. WAJZ

Овим бендовима и ауторима ће се у наредној фази такмичења придужити победници суботичког фестивала „Омладина" и фестивала „ПДФ" из Бачке Паланке.

Бранка Главоњић, иницијаторка пројекта БРФ и уредница емисије „Бунт":
„Жири је врло одговорно преслушао све пристгле песме, укупно 150. Од 10. априла, сваке среде у 22.45 на Другом програму РТС- а, гледаоци могу пратити квалификационе емисије у оквиру којих се представља по три такмичара, а стручни жири бира једног финалисту. Крајем маја, преосталих 16 такмичара добијају своју шансу за финале путем интернета. Постављаћемо спотове бендова на званичан Јутјуб канал емисије Бунт и публика ће моћи да изгласа још два бенда за финале. Средином јуна, спровешћемо финале овог пројекта - тада ће се за победничку титулу десет најбољих бендова 'Бунт рок фестивала'".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 26. феб 2019, 16:20) - Biljana [нерегистровани]

Muzika uz mlade

Ako izrazavamo "Bunt" neka to bude u sluzbi muzike. Bravo za ideju koja se odrzala, u ovim vremenima i ovakvoj sredini. Malo je takvih koji mlade usmeravaju i podrzavaju u pravom smislu.
Ali svakako ne iznenadjuje da upravo prava podrska dolazi iz medijske kuce RTS.