Правила су правила

Поверење и пажња које нам указујете сваког дана од 19 часова, чине да поносно носимо статус најгледанијег домаћег квиза.

Квиз ТВ Слагалица већ двадесет шест година сваке вечери крај малих екрана окупља породицу и многе љубитеље игре, вештине и знања. Реч је о забавној и поучној емисији у којој се динамично, у времену од двадесетак минута, смењују игре слова, бројки, општег знања, брзине, досетљивости, логике.

Правила игре

Квиз чини седам игара: Слагалица, Мој број, Корак по корак, Скочко, Спојнице, Ко зна зна и Асоцијације, са могућношћу да се поједине игре промене у току годишњег циклуса. У току играјућег циклуса игре се не могу променити.

Слагалица: од понуђених дванаест слова састављају се најдуже речи у складу са српским књижевним језиком. Свако слово вреди један бод.

Мој број: комбинацијом понуђених бројева, а уз помоћ четири основне рачунске операције, тражи се тачно или најближе решење за задати број. Успешно решен задатак вреди 10 бодова.

Корак по корак: постепено, у седам корака, отварају се поља која воде ка задатом појму. Решење задатка вреди највише тридесет, с најмање пет бодова.

Скочко: логичком комбинацијом шест различитих знакова, у шест покушаја, решава се њихов задати распоред. Успешно решен задатак вреди највише двадесет, а најмање десет бодова.

Спојнице: Такмичари спајају десет појмова са леве и десне стране и за сваки тачан спој добијају по један поен.

Ко зна зна: садржи десет питања из десет области опште културе и информисаности. Тачан одговор вреди десет бодова, а за нетачан се одузима пет бодова.

Асоцијације: отварањем поља са појмовима размештеним у четири колоне тражи се коначно, задато решење. Успешно решавање задатка вреди највише 34 бода.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 05. окт 2019, 16:19) - М [нерегистровани]

Истина

Волим Слагалицу зато што не претендује на то да буде шоу, као други квизови. Предлажем да се време за размишљање у Асоцијацијама ограничина, рецимо, 5 секунди.