Велика илузија - Останите код куће

Повратнички филм "Почасни гост", којим нас један од најзначајнијих светских редитеља поново уводи у свој уметнички свет кога памтимо из филм "Слатка сутрашњица" приказан је после Венецијанске мостре на 48. ФЕСТ-у. У "Крупном плану" Велике илузије је Атом Егојан који је са глумцем Дејвидом Тјулисом био гост Београда.

Услед свих ужасних ствари које се догађају око нас, када се филмски сценарији претварају у живот, једна је добра ствар - коначно ћете имате више времена да погледате све филмове и серије које никада нисте стигли. Вас водич кроз свет покретних слика, емисија "Велика илузија" у складу са околностима изгледаће мало другачије, али садржај остаје исти - бавићемо се филмским и серијским препорукама.

Говоримо о научно-фантастичном психолошком трилеру "Невидљиви човек" са Елизабет Мос и трилеру "Лост Гирлс" редитељке Лиз Гарбус заснованом на истинитим догађајима о серијском убици са Лонг Ајленда.

Из ракурса критичара Драгана Јовићевића говоримо о серији Најта Шјамалана "Сервант", мистерији-трилеру са црнохуморним елементима.

У "Премотавању" представљамо дигитално рестаурирану верзију култног класика Слободана Шијана "Давитељ против давитеља" у оквиру пројекта "Вип Кинотека".

У "Контраплану" ове недеље - Лајзла Ђуливејра, главна глумица из филма "Почасни гост" Атома Егојана.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Сарадници: Селина Ловен Аксентић, Јелена Царевић, Зоран Јанковић

Реализација: Јована Филиповић, Светлана Перовић.