Магазин Србија на вези, 21.05, РТС Свет

"Магазин Србија на вези" поново је са вама! У студију ћемо угостити проф. др Милоша Ковачевића и проф. др Наду Пејовић, а музички гости су тенор Славко Николић и мецосопран Милица Поповић. Будите са нама и у суботу, 19. септембра, на РТС2, у 11.30.

"Нова Зора", некада часопис за поуку и књижевност, излазио је у Мостару од 1896. до 1901. године. Покренули су га угледни писци тога доба Алекса Шантић, Светозар Ћоровић и Јован Дучић. Ове јесени, 67 пут по реду, Српско просвјетно и културно друштво Просвјета објавило је сабрана дела више књижевних жанрова. Гост емисије је главни и одговорни уредник проф. др Милош Ковачевић.

 

У Ници је инаугурисан почасни конзул Србије. То је Француз Филипом Манџаро. Ексклузивно за Магазин Србија на вези, наш дописник из Француске Владан Јочић, разговарао је са њим.

У доба корона вируса лекари широм света су на великом изазову. Један од њих је и берлински специјалста за ухо, грло и нос доктор Милутин Станковић. Студије је завршио у Београду, данас живи и ради у престижном кварту у Берлина где има своју ординацију. Својевремено је прикупио медицинску помоћ за Републику Српску и Србију, коју је лично довезао камионом.

Математички факултет у Београду изнедрио је велики број знаменитих научника и професора. Ове године у току је пројекат израде дигиталних легата признатих математичара овог факултета. Гост емисије проф. др Нада Пејовић.

Музички гости тенор Славко Николић и мецосопран Милица Поповић.

Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Драгица Гачић