Читај ми!

Награда "The White Ravens" за роман "Позив" Николете Новак

Роман Николете Новак „Позив", у издању "Пчелице", овогодишњи је добитник престижне Међународне ознаке The White Ravens, коју додељује Интернационална Библиотека за младе из Минхена.

Интернационална библиотека за децу и младе из Минхена сваке године представља каталог од 200 одабраних наслова који носе ознаку The White Ravens. Овај каталог је резултат истраживачког рада стручњака књижевности минхенске библиотеке, а његов циљ је да се светској јавности представе најбоља дела из ове области на међународном нивоу. Овогодишњи каталог представља књиге из 56 земаља на 36 језика, саопштавају из "Пчелице".

Роман Николете Новак Позив у издању Пчелице, овогодишњи је добитник Међународне ознаке The White Ravens коју додељује Интернационална библиотека за младе из Минхена.

Традиционално су овај каталог и одабрана издања били промовисани на Међународном сајму књига у Франкфурту. Пандемија је ове године прекинула ту традицију уз наду да ће сајам књига у Болоњи 2021. пружити прилику да се надокнади пропуштено.

Претходно су признање The White Ravens понела два Пчеличина издања: „Банда нежељених љубимаца" Угљеше Шајтинца, 2019. и „Мрњавчевићи" Душана Поп Ђурђева, 2017.

За роман „Позив" ово је већ трећа награда после недавно додељеног Сребрног Гашиног пера, као и Награде за дечју књигу године на прошлогодишњем Међународном београдском сајму књига.