Четврта акција за породилиште у Пасјану

Хуманитарна организација "Косовско Поморавље" успешно је реализовала четврту акцију за опремање породилишта у Пасјану. Донација за куповину 20 нових постељина и 5 колекви за бебе прикупљена је у оквиру хуманитарног турнира „Широко срце", одржаног у Израелу за Видовдан.

"Захваљујемо се свима коју су допринели да се на овај начин помогне српском народу на Косову и Метохији и пошаље снажна порука подршке и пријатељства. Посебну захвалност упућујемо нашим пријатељима Виолети Зафировској, Сандри Јанићијевић и Горану Мекићу, свим учесницима турнира, као и Амбасади Републике Србије у Израелу", кажу у хуманитарној организацији Косовско Поморавље.

Породилиште у Пасјану једно је од најважнјих институција за Србе у Косовском Поморављу. Представља стожер опстанка српског народа у Гњиланском округу, једном од ретких делова Србије који бележи позитиван природни прираштај.

"Са жељом да млади заснивају породице и остају на Косову и Метохији, наша организација наставиће да помаже породилишту да бисмо мајкама и бебама омогућили што боље услове боравка и неге", поручују чланови организације Косовско Поморавље.