Читај ми!

Игре твоје и моје

Откријте правила најновије дечје игре "Корона" популарне код основаца у Земуну, како су пред Други светски рат дечаци у Банатском Двору играли "Лопар" и шта осим капе треба за игру из Шумадије с почетка 20. века "Товар с капама"

У зборнику "Игре твоје и моје" или "Незаборављене дечје игре" Љубица Сикимић је сакупила дечје игре које су сачуване у виду усмене културе. Приказано је у књизи и искуство аутора као практичара: о томе како деца данас прихватају те старе народне игре, ком узрасту те игре одговарају, које физичке и психичке снаге детета стављају на пробу. Такође, како се полазећи од старих могу стварати и нове (или барем варијанте старих игара) које могу изаћи у сусрет потребама деце.

Овај зборник је истовремено и приручник намењен онима који свакодневно живе и раде са децом.

Ово је 24. наслов из колекције књига за децу и о деци РТС Издаваштва, међу којима су и четири овенчана наградама Политикин Забавник и Невен. 

Библиотека „Посебна издања" • Ф - 15.5×22.5 cm • С - 269 • мек повез • ћирилица • ISBN 978-86-6195-163-3

Више информација:

Предговор

Одломак

О аутору

Садржај

Књигу потражите у продавницама ПГП-а: РТС Клуб (Радио Београд, улаз из Светогорске) и на Зеленом венцу (Југ Богданова 2), или наручите на број телефона: 011/655-27-35, односно путем мејла: prodajaknjiga@rts.rs.