Интервју са Јованом Јанковић

Јована Јанковић, једно од заштитних лица РТС-а, водиће са Жељком Јоксимовићем овогодишњу „Песму Евровизије" у Београду.

Припреме за њихов наступ су већ почеле. О изазову који јој предстоји Јована Јанковић говори за Eurovisionserbia.tv.

Да ли сте претходних година пратили "Песму Евровизије"? Шта за Вас представља то такмичење?

Од малена пратим „Песму Евровизије" и до сада сам то такмичење доживљавала као најзначајнији музички догађај у Европи. То такмичење не промовише само песме, већ и земље учеснице. Добра песма и добар имиџ учесника доприносе угледу земаља које они представљају.

Шта се променило у Вашем животу и каријери након одлуке да будете водитељ "Песме Евровизије"?

Није се променило много тога, осим што у последњих месец дана немам времена ни за шта и не стижем ништа да урадим на време. Нисам навикла на такав темпо рада. Променило се и то сто су медији заинтересовани за мене висе него раније.

Зашто је, по Вашем мишљењу, важно бити део тима који ће реализовати "Песму Евровизије"?

Важно је бити део тима који је изузетан и који ће нашу земљу представити у сјајном светлу. На „Песми Евровизије" ради велики број врхунских стручњака из разних области, тако да је за сваког члана тима ствар престижа да се нађе у групи најбољих. Тако је и у мом случају.

На који начин се припремате за "Песму Евровизије"?

Праве и велике припреме почињу уласком у Арену што би требало да буде почетком маја. За сада се још увек прави план како би све требало да изгледа, као и како ћемо Жељко и ја изгледати.

Постоји ли нека специфичност када је реч о припремама? Да ли сте већ проучавали рад водитеља на прошлим такмичењима?

Ових дана гледамо како је то изгледало на претходних неколико такмичења. Треба учити на туђим грешкама, али треба и прихватити све оно што је било добро. Све је још на нивоу идеје, која би ускоро требало да се реализује.

У чему се разликује нови изазов на „Песми Евровизије" од водитељског искуства које сте стекли до сада?

„Песма Евровизије" је шоу програм и прави спектакл, а то до сада нисам имала прилике да радим. Имам велико искуство када је реч о водјењу „живог" програма и то ће ми бити од велике помоћи. Волим изазове и зато сам срећна и узбуђена што ћу ове године водити „Песму Евровизије".

Да ли осећате трему и шта мислите о свом партнеру Жељку Јоксимовићу?

Немам трему, иако је велика одговорност. Трему имате када нисте довољно припремљени и када нисте сигурни у своје способности, што код мене није случај. Жељко је сјајан избор за водитеља „Песме Евровизије", професионалац је и веома је озбиљно приступио свом задатку. Једва чекам да почнемо да радимо заједно. Мислим да ћемо се одлично уклопити, што се већ показало на другом жребу за „Песму Евровизије 2008".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 03. мар 2009, 08:49) - vuko [нерегистровани]

Svaka cast!

Odlicno odradjen poso.