Грчка - Елефтерија Елефтерију

Елефтерија Елефтерију са песмом "Aphrodisiac" представљаће Грчку на предстојећој Песми Евровизије у Бакуу. Јавни сервис Грчке (ЕРТ) у сарадњи са компанијом "Universal Music Greece" изабрао је 33. евровизијског представника ове године уз максимално смањење трошкова због економске кризе у земљи.

Национално финале одржано је у центру "River West" у Атини.

Процес квалификација до националног финала је био такав да се ЕРТ првообратио музичким продукцијским компанијама са циљем поделе трошкова за учествовање на Евросонгу у Бакуу. Договор јеподразумевао плаћање продукције и снимање песама националног избора, издавање ЦД-а, промоцију, исплату зараде уметницима и другим професионалцима ангажованим на пројекту, као и пут и смештај у Бакуу. 

Компанија "Universal Music Greece" прихватила је понуђени споразум да подели све трошкове учешћа Грчке у Бакуу са јавним сервисом ЕРТ, што је аутоматски довело до тога да певачи који су под окриљем ове куће буду укључени у процес националне селекције.

У протекле две недеље, ЕРТ је најпре објавио песме које су изабране за национално финале, а нешто касније и извођаче и промотивне видео-спотове. У финалу су се представила четири извођача, а публика и стручни жири одлучили су да песма Афродизијак у извођењу Елефтерије Елефтерији такмичи у првом полуфиналу Песме Евровизије.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар