Представник Србије на „Песми Евровизије“ група "Hurricane"!

Девојкама из групе "Hurricane", као беовизијским победницама, припала је титулa српског представника на 65. избору за „Песму Евровизије“ у Ротердаму. Другопласирана у финалу „Беовизије 2020“ је Наива са песмом „Баш, баш“, док је бронзана позиција припала Игору Симићу и нумери „Плес за растанак“.

23.59 – Представник Србије на 65. „Песми Евровизије“ група "Hurricane" и песма Hasta la vista!

Овде можете погледати резултате гласања 1. полуфинала „Беовизије 2020"

 Овде можете погледати резултате гласања 2. полуфинала „Беовизије 2020"

Овде можете погледати резултате гласања финала „Беовизије 2020"

23.55 – После саопштавања гласова жирија на првом месту је група "Hurricane". 

23.50 – Прва дванаестица за Игора Симића од чланице жирија Невене Божовић.

23.23 – Хари Варешановић представљао је БиХ на „Евросонгу“ 2006. године. Вечерас је на беовизијској сцени извео у целом региону вољену Лејлу

23.00 – Победница 57. „Песме Евровизије“ Марија Шерифовић и Молитва на беовизијској сцени.

22.58 – Гласање је завршено! Од овог момента пребројавају се и сабирају гласови публике и стручног жирија.

22.42 – Гласање је почело! На број 5556 пошаљите СМС поруку са редним бројем фаворита. Са једног броја можете гласати највише 20 пута. Цена поруке са свих мрежа је 36 динара са ПДВ-ом.

22.26 – Бане Мојићевић затвара такмичарски део српског избора за представника на овогодишњем „Евросонгу“ уверен да Европа треба да чује и види Цвет са Проклетија

22.22 –  Ако Колачи Марка Марковића освоје највећи број бодова вечерас и доспеју пред евровизијску публику „ритам, ритам помериће“ многе у Ротердаму.

22.17 – Баш, баш би се веселила Наива, као и њени обожаваоци, када би морала да пакује кофере за Холандију овог пролећа. 

22.07 – Уколико Ана Миленковић постане представница Србије на 65. „Евросонгу“ њена песма неће остати Тајна ни за кога. 

22.04 – Момци из бенда „Лифт“ неће се питати да ли су карте за Ротердам „у сну или на јави“ ако песму Само ми кажи публика и жири виде као победничку.  

22.00 – Дубок Траг на музичкој сцени оставиће група ЕЈО уколико буде тријумфовала вечерас.

21.45 – Победа у финалу фестивала „Беовизија 2020“ за Теу Дивај била би велика прекретница, нешто попут Судњег дана, само без потопа и рушења. 

21.40 – „Изгорела је нада“, пева Игор Симић. За ту љубав, изгледа спаса нема, али то не значи да је и за песму Плес за растанак нестала нада да ће се наћи на евровизијском списку у Ротердаму.

21.37 – Уколико буде успео да избегне ружино трње и убојит поглед медузе, Андрија Јо стиже до победе и његову песму Очи медузе чуће свет.

21.26 – На сцену није изашла прва, као што стихови песме Бомба кажу, али Неда Украден решена је да, уз експлозију и брз ритам, остане до краја, то јест до „Песме Евровизије“.  

21.22 – Иако делује као да се опраштају, девојке из групе "Hurricane" прижељкују јак ветар који ће их однети до беовизијског трона, а затим и Холандије.

21.18 – Такмичарски део „Беовизије“ креће. Први на беовизијску бину излазе Милан Бујаковић и Оливера Поповић који све наде полажу у своје Нити

21.00 – Велико финале је почело! За почетак спектакл – водитељи изводе хитове Insieme, Bandido и Хајде да лудујемо – нумере које су изведене на „Евросонгу“ одржаном у Загребу пре тачно три деценије.

Вишемесечни процес одабира српског представника на 65. издању „Песме Евровизије“ вечерас је завршен. 

У финалу су се сусрели најбољих 12 које су заједнички одабрали публика и стручни жири, од 24 нумере које су представљене у полуфиналном току такмичења. 

Из прве полуфиналне вечери на беовизијску сцену вечерас су стигли група ЕЈО, Андрија Јо, Неда Украден, Thea Devy, Игор Симић и Марко Марковић.

Током друге полуфиналне вечери прилику за наставак такмичења добили су група "Hurricane", Бане Мојићевић, Ана Миленковић, „Лифт“, Милан Бујаковић и Оливера Поповић и Наива.

И вечерас, домаћини су били водитељка РТС-а Драгана Косјерина и познато лице шведског јавног сервиса Јован Радомир.

О атмосфери у Грин руму током такмичарског дела, али и касније када је постало напето, обавештавали су нас водитељка РТС-а Кристина Раденковић и аустралијски водитељ српског порекла Стефан Поповић.

Све композиције које су учествовале на овогодишњем фестивалу доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном Јутјуб каналу РТС-а за „Песму Евровизије“.

Правилник о гласању на фестивалу Беовизија 2020

„Беовизија 2020“ – 28. и 29. фебруар, 1. март, 21 час, РТС 1 и РТС Планета.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(четвртак, 05. мар 2020, 23:39) - Maja [нерегистровани]

Pobednice na Beoviziji 2020.

Čestitke na pobedi za grupu Hurricane! Do pobede ove godine. Vešto je smišljeno da zvuče snažno. Pesme bolje prolaze na Evroviziji kada su na engleskom jeziku, a i ovo miskovano je pristojno.

(понедељак, 02. мар 2020, 12:25) - anonymous [нерегистровани]

Prevazidjena su sva moja ocekivanja!

Daleko ce dogurati.Evropa ce biti zadivljena!Grabimo krupnim koracima.I na engleskom, nego sta, da nas razumeju!Oni ovako nesto nemaju!Sve smo ih usili!Videcete!

(понедељак, 02. мар 2020, 12:09) - Djudja [нерегистровани]

Bravo za voditelje!

Voditelji su me odusevili, narocito muski deo! Zaista su pravo osvezenje - uljudni, obrazovani, lepo vaspitani.

(понедељак, 02. мар 2020, 12:04) - anonymous [нерегистровани]

Беовизија

Све похвале ртс-у за организацију Беовизије! Далеко боље, атрактивније и квалитетније него неких ранијих година. Одлична идеја је и стављање акцента на дијаспору.

(понедељак, 02. мар 2020, 11:50) - anonymous [нерегистровани]

Cestitke

Cestitke RTS u za sou. Skoro sve pesme iz finala su bile lepe, a bilo je lepih pesama sto nisu prosle u finale. Mislim da treba da se vrati pravilo da svaka drzava peva na svom jeziku, sada predstavljaju svoju zemlju! ali moze poneki stih da je i na engleskom da i ostali razumeju. Inace i ovako komentatori pre pesme kazu o cemu je rec u pesmi. Inace naziv pesme HASTA LA VISTA nije ni na engleskom ni na srpskom, a ceo svet zna sta znaci

(понедељак, 02. мар 2020, 09:34) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Prava i dinamična pesma je pobedila. Moram isto i pohvaliti ostale Pevače i Grupe. Skoro sve pesme su bile na vrhu Evrovizije.

(понедељак, 02. мар 2020, 07:36) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Prava evrovizijska. Bravo.

(понедељак, 02. мар 2020, 00:39) - Milan [нерегистровани]

Bravo devojke

Najbolji srpski predstavnik još od Željka! Ovo će biti spektakl!

(понедељак, 02. мар 2020, 00:14) - anonymous [нерегистровани]

Vostani

Zašto bi pevali na engleskom?
Marija Šerifović je pobedila a pevala je na srpskom.

Dozovite se upamet.

Востани Србијо давно си заспала.
Браво Харикејн!

(понедељак, 02. мар 2020, 00:11) - anonymous [нерегистровани]

zasluzeno

zasluzeno