Десетка за Србију у финалу

„Сања Илић и Балканика“, наши представници на овогодишњем „Евросонгу“, наступиће вечерас у великом финалу под редним бројем 10. За титулу најбоље европске песме бори се 26 земаља. Град Београд ће и вечерас подржати српску композицију „Нова деца“ пуштањем на музичкој фонтани на Славији. Пренос финала можете пратити на РТС 1, РТС HD, РТС Свет и РТС Планета, од 21 час.

Најграндиозније вече на овогодишњем такмичењу отвара прошлогодишњи домаћин Украјина, а затвара најмлађи члан „велике петорке“ Италија.

Србија је добила одлично место у средини, број 10, па се можемо надати да ће наши прелепи женски вокали Даница Крстић, Невена Париповић и Ива Банићевић, мушки вокал Младен Лукић, перкусиониста Александар Сале Радуловић и флаутиста Љубомир Димитријевић, такмичење завршити, универзитетским стилом речено – „са највишом оценом“! Или, у овом случају још боље, „са највишим просеком“.

Редослед којим ће финалисти наступити:
1. Украјина
2. Шпанија
3. Словенија
4. Литванија
5. Аустрија
6. Естонија
7. Норвешка
8. Португалија
9. Уједињено Краљевство
10. Србија
11. Немачка
12. Албанија
13. Француска
14. Чешка Република
15. Данска
16. Аустралија
17. Финска
18. Бугарска
19. Молдавија
20. Шведска
21. Мађарска
22. Израел
23. Холандија
24. Ирска
25. Кипар
26. Италија

Домаћице ће, баш као и у оба полуфинала, бити четири атрактивне даме: Катарина Фуртадо, Данијела Руа, Филомена Каутела и Силвија Алберто.

Град Београд ће и вечерас пред финале „Евросонга“ подржати српске представнике на том такмичењу тако што ће на музичкој фонтани на Славији бити пуштена песма „Сање Илића и Балканике“ Нова деца, рекао је градски менаџер Горан Весић и позвао све Србе који не живе у Србији или су тренутно у иностранству да гласају за нашег представника на „Песми Евровизије“, с обзиром да се из Србије, према евровизијским правилима, то не може учинити.

Нова, динамичнија правила из 2017. важе и у овом финалу

Право да гласају имају све земље које су учествовале, не само финалисти, дакле укупно 43.

Професионални жири и гледаоци из сваке земље доделиће одвојена два скупа поена од један до осам, односно 10 и 12.

То значи да ће најбољих 10 песама по мишљењу жирија и 10 по мишљењу гледалаца добити поене који се више не саопштавају заједно.

Након што гледаоци окончају гласање путем својих телефона, слањем СМС-а или користећи званичну апликацију, презентери гласова из 43 земље учеснице укључиће се у програм и саопштити поене само професионалног петочланог жирија сваке земље.

Након саопштавања резултата жирија, сви гласови публике за одређену песму биће сабрани, дајући свакој песми одређени збир.

Поене гледалаца саопштиће водитељи такмичења, почев од земље која је добила најмањи број поена публике, па све до земље која је добила највећи број гласова, што ће довести до кулминације напетости и узбуђења за стотине милиона гледалаца широм света.  

број коментара 0 Пошаљи коментар