Сања Илић и „Балканика“ објавили спот за енглеску верзију песме „Нова деца“

Српски представници на овогодишњој „Песми Евровизије“, Сања Илић и „Балканика“ уживо су извели енглеску верзију песме „Нова деца“ на свечаности уприличеној на РТС-у поводом одласка у Лисабон, а данас су публику изненадили и видео-спотом за нову верзију нумере.

Како песма носи снажну поруку да нове генерације имају моћ да мењају свет, само их треба подржати и учинити да њихова знања и искуства изађу у први план, тако је група одлучила да ће енглеска верзија бити у реге аранжману, инспирисана поруком коју доносе на овај „Евросонг“.

Аутор текста за енглеску верзију песме је српски продуцент, текстописац и извођач Лук Блек, о коме се 2016. године говорило као о потенцијалном представнику наше земље на избору за „Песму Евровизије“.

Сања Илић и „Балканика“ наступају трећи у другом полуфиналу, 10. маја. Тада ће извести српску верзију песме у следећем саставу: три женска вокала (Даница Крстић, Невена Париповић и Ива Банићевић), један мушки вокал (Младен Лукић), перкусиониста (Александар Сале Радуловић) и флаутиста Љубомир Димитријевић.

На бини ће се појавити у костимима српске дизајнерке Невене Ивановић („Неодизајн“), са кореографијом коју је осмислио Милан Громилић.

Интересантно је да ће редитељ наступа бити Горчин Стојановић, који је режирао победнички наступ Марије Шерифовић на „Евросонгу“ у Хелсинкију 2007. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар