Читај ми!

„Песма Евровизије“ – цела Европа поново на бини уз стриктне здравствене мере

Европска радиодифузна унија заједно са холандским јавним сервисом и организаторима такмичења за „Песму Евровизије“ објавила је детаљан здравствени и безбедносни протокол за предстојеће надметање у Ротердаму.

Сви акредитоване особе мораће стриктно да поштују све протоколе да би могли да присуствују, односно учествују на такмичењу. Све мере су такође у сагласности са правилима холандског Националног института за јавно здравље.

„Дух и традиција такмичења за Песму Евровизије је о уједињавању Европе на једној позорници и још смо веома посвећени да постигнемо то у мају у Ротердаму. Настављамо са плановима да организујемо безбедну манифестацију, а овај протокол је показатељ наше посвећености да се такмичење одржи“, рекао је Мартин Остердал, извршни супервизор „Евросонга“.

Редовно тестирање

Свим гостима из иностранства препоручује се да 5 дана пред пут у Холандију оду у карантин, а пре него седну у авион мораће да донесу негативни тест на ковид 19 и то не старији од 72 часа.

У Холандији ће све делегације морати да бораве и остану у својим хотелима, сем када буду ишле на пробе, такмичарске вечери и друге повезане програме.

Сви који буду радили у „Ахој“ арени, укључујући особље, уметнике и новинаре, биће редовно тестирани у специјалном одељењу у дворани.

Сценарио Б

Прошлог месеца одлучено је да уобичајени начин организације такмичења неће бити могућ због тренутних околности, али да су организатори одлучни да 65. издање највеће музичке манифестације на свету се одржи под такозваним „сценаријом Б“.

Уколико се околности промене у наредним недељама, све активности могу додатно бити смањене.

У складу са „сценаријом Б“, број људи у делегацијама биће мањи него претходних година, а број новинара који буду могли да присуствују догађају биће ограничен на 500, док ће још 1.000 њих моћи да покривају манифестацију из новог онлајн прес центра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 03. мар 2021, 15:41) - anonymous [нерегистровани]

Na zapadu nista novo.

Sve mu dodje na jedno te isto. Ko sto nasi recikliraju stilove sa paket aranzmana, doduse oni koriste moderni melos, tekno, sintvejv itd. Sto se tice scenskih nastupa, ima svega a najvise nicega.

(среда, 03. мар 2021, 10:46) - anonymous [нерегистровани]

Super

Super,samo neka se takmicenje odrzi!!!