Изабран нови супервизор „Песме Евровизије“

Извршни супервизор „Песме Евровизије“ биће Мартин Естердал из Шведске, који ће по завршетку овогодишњег такмичења у Ротердаму заменити Јона Олу Санда, саопштила је Европска радиодифузна унија.

Мартин Естердал иза себе има више од две деценије искуства рада на телевизији, а био је и извршни продуцент два „Евросонга“ која су одржана у Шведској - у Малмеу 2013. и у Стокхолму 2016. године.

Осим тога, био је и директор и одговорни уредник спортског и забавног програма шведског јавног сервиса СВТ, где је био задужен за бројне телевизијске преносе, укључујући и пренос церемоније доделе Нобелових награда и венчање шведске престолонаследнице Викторије 2010.

Естердал је за званични евровизијски сајт Eurovision.tv рекао да је почаствован што је добио прилику да буде на челу „Песме Евровизије“.

„Песма Евровизије је највећи музички фестивал и најдуговечнија телевизијска емисија на свету. Њена способност да забави и уједини људе широм Европе и света је јединствена“, рекао је Естердал по избору за новог супервизора такмичења.

Швеђанин ће заменити Јона Олу Санда, који ће по завршетку „Песме Евровизије“ у Ротердаму отићи са функције на којој је био од такмичења у Диселдорфу 2011. године.

Извршни супервизор „Песме Евровизије“ задужен је да надгледа припрему и организацију такмичења у име Европске радиодифузне уније (ЕБУ). Заједно са својим тимом сарађује са преко 40 чланова ЕБУ-а и у њихово име обезбеђује да се „Евросонг" сваке године одржи у складу са заједнички утврђеним правилима такмичења.

Мартин Естердал ће, осим за „Евросонг“, бити одговоран и за организацију „Дечје песме Евровизије“.

број коментара 0 Пошаљи коментар