Čitaj mi!

Koji je tvoj izvor informacija?

Stručni skup „O medijima i tehnologiji“ čija je tema bila značaj tehnologija u medijima kao i prilagođavanje medija promenama u digitalnoj eri, održan je prošle nedelje u Galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu.

Da li su novinarstvo i mediji danas pojmovi koji se razilaze, ko nas informiše, šta je kvalitetan sadržaj i ko je odgovoran za njega? Kako su tehnološke promene neke klasične medije potisnuli, a neke „vaskrsli”, i šta se u tom smislu usput desilo sa proverom činjenica? Da li oni koji proizvode vesti, zapravo sve više izveštavaju o proizvodu? Šta je građansko novinarstvo?
O tome su pričali prof. dr Tatjana Ćitić, RTS, Aleksandar Ašković, novinar u oblasti IT i Jasmina Koprivica iz Euronews Srbija, kao i prof. dr Dalibor Petrović, sociolog.
Od 14 časova, slušamo singlove i pesme sa albuma koje su objavljene na današnji datum, ili one koje podsećaju na rođendane muzičara. Tu je i pola sata muzike iz Srbije i regiona, slušaćemo i priče o poznatim pesmama, ali i one koje su trenutni hit. Pratimo i gužve u saobraćaju i druge aktuelnosti.

Emisiju vodi Kruna.

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]