Čitaj mi!

Stavi se u moje cipele

Svakodnevno se srećemo sa senzacionalistički prikazanim vestima iz oblasti hronike.

Reč je, pre svega, o neprofesionalnom izveštavanju o određenim grupama/kategorijama ljudi. Među škakljivim temama često se nalaze informacije koje se tiču mladih ljudi i određenih neprijatnosti koje su doživeli ili teškoća sa kojima se bore. Kako se oni i njihove porodice osećaju kada u medijima pronađu svoja imena, fotografije i bizarne detalje situacije u koju su upleteni? Primera ima mnogo: od studentkinja koje su prijavile seksualno uznemiravanje od strane svojih profesora, porodica žrtava suicida ili saobraćajnih nesreća koji nailaze na najsitnije detalje događaja u medijima ili se susreću sa nepozvanim novinarima ispred svojih vrata.
Kampanja #staviseumojecipele ima za cilj da postavi pitanje - kako biste se vi osećali da ste u koži žrtve ili njihovih bližnjih? Zapitajmo se i kakve posledice na mentalno zdravlje učesnika događaja ima ovakva vrsta objava, ali i na ostale koji se sa takvim sadržajem sreću.
Naša gošća je novinarka Katarina Subašić, jedna od osnivača inicijative Za tebe, važno je, koja je pokrenula ovu kampanju. Kampanju podržava i Mental Hub iz Novog Sada koji se bavi brigom o mentalnom zdravlju mladih u Srbiji. 

U nastavku emisije drugačije teme. Kako bismo se lakše nosili sa sadašnjim trenutkom, pozivamo muziku u pomoć. Pred vama je pola sata samo domaće muzike i muzike iz regiona, a pominjemo i zanimljivosti koje su obeležile muzičku industriju.
Pred kraj emisije, novosti sa beogradske kaldrme donosi Milica Đilas. 

Voditeljka Ružica Vrhovac

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]