Čitaj mi!

Marka žvaka

O ljudima, životinjama, pojavama i vrednostima ovog društva. O svemu tome, na sebi svojstven, šarmantan način, dva Dušana već petnaestak godina snimaju kratke dokumentarne video zapise.

Dušan Šaponja i Dušan Čavić, pored toga što dokumentuju različite svakodnevne priče stanovnika Srbije i to sa akcentom na nepravde i kršenje zakona, oni istovremeno, uvijaju sve to u gastro-oblandu, da bi se lakše svarila realnost. Kad smo kod ovog - red nepravde, red kršenja zakona - veliki deo epizoda serijala „Marka žvaka” posvećene su ekologiji i sve češćim nelogičnostima i opasnostima koje dolaze iz „eko sfere”. Upravo zbog skretanja pažnje na probleme u vezi sa očuvanjem životne sredine, autori emisije „Marka žvaka” dobili su priznanje „Zeleni list”.
Naši gosti su Dušan Šaponja i Dušan Čavić.

Voditeljka Ružica Vrhovac
Muzički urednik Miloš Popović

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]