Dok pandemija „zaustavlja” svet, priroda se obnavlja

Zbog zabrane kretanja tokom vanrednog stanja, sve se usporilo a ponegde kao da je život sasvim stao.

Ovaj period je jasno pokazao kako se lako priroda obnavlja bez čovekovih aktivnosti i devastacije njenih resursa. Imali smo prilike da vidimo snimke koji tokom pandemije pristižu iz celog sveta a na kojima se, najpre po ponašanju divljih životinja i biljaka, vidi kako priroda može bez nas. Bez namere da na ovo gledamo apokaliptično, skrećemo pažnju na ono što možemo učiniti kako bi priroda nastavila da se oporavlja a i mi imali korist od toga. O tome kako je sve to izgledalo na tlu Srbije tokom prethodna dva meseca, govori Deni Porej iz Svetskog fonda za zaštitu prirode - WWF. Rendžer na Fruškoj gori i Vršačkim planinama, Milivoje Vučanović, daje primer kako su zbog redukovanog saobraćaja tokom vanrednog stanja životinje lakše podigle mlade. 

U nastavku i drugačije teme. Izdvajamo „Priče o pesmama”, kao i bitne događaje iz sveta muzike koji su vezani za današnji datum. Pominjemo „The Cranberries”, „The Police”, Pola Makartnija i Džoa Kokera.

Voditelj Ružica Vrhovac
Reporter Jovana Zec

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]