Korona novogovor

Okolnosti u kojima smo prinuđeni da menjamo uobičajeno funkcionisanje, poput vanrednog stanja, donose i nove termine u govor.

Neki od njih su privremeno tu, a neke pojmove, fraze, metafore, možda ćemo usvojiti na duže. Da li će među drugima biti i „ravnanje krive”, „kovidaš/ica”, „relaksiranje mera”, „panikdemija”, „kašikolizanje” i mnoge druge? Šta smo od stručnih termina usvojili u prethodnim mesecima, a koje metafore su najčešće korišćene u javnom govoru i sa kojim namerama? Proverićemo zajedno u prvoj polovini emisije.

U nastavku i druge teme. Naše servisne informacije i ostali važni podaci pomoći će mnogima u organizovanju dana. Za opuštenije teme, tu su priče iza pesama, a proslavljamo i rođendane albuma, singlova i muzičara. Tu je i pola sata rezervisanih samo za numere iz Srbije i regiona.

Emisiju vode Branislav Trajković i Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]