Obrati pažnju!

Psi i ljudi nisu uvek u najboljim odnosima, ali to možemo da promenimo ako bolje razumemo kako komunicirati sa životinjama.

S vremena na vreme rastuže nas vesti o napadima i ujedima pasa, gde može doći i do najgoreg - ozbiljnih ili fatalnih povreda, a posle i osvetoljubivog ponašanja građana prema gotovo svim psima na koje naiđu. Navodna rešenja ovakvih situacija idu do ekstremnih mišljenja; „psima nije mesto u gradu”, „to su zveri i ne treba im nikada verovati”, pa i mišljenja da „psi nikad ne napadaju, već se brane”. Istina je naravno negde između, ali treba znati i deliti okruženje sa drugim vrstama, sem ljudske. Kako se ponašati ako se plašimo pasa, ako nas ujede, i ko više ujeda - mali psi ili „krvoločni pit bulovi”? Kako da vaspitamo pse, a u tom smislu i sebe i svoju decu?

O ovome priča iskusan veterinar i specijalista hirurgije Nikoleta Kostić Novak, a saznaćete i kakav je to Plavi pas i čemu služi.  

Obraćamo pažnju i na početak proleća, vreme kada se „bude” pokreti gorana, ali i - rokenrol. Na današnji datum pre 42 godine objavljen je „Let there be rock”, četvrti studijski album grupe AC/DC. U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje koje možete posetiti ovih dana, a o naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Branislav Trajković

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]