Obrati pažnju!

O problemu se može progovoriti i kroz – crtež.

Ovo bi moglo da bude osnovno polazište filozofije Art brut pravca, koji u Srbiji vodi diplomirani slikar i scenograf u Narodnom pozorištu Priština u Gračanici Goran Stojčetović. Da je takozvani „dubinski crtež” lekovit i od pomoći kod različitih mentalnih problema, ali i u svakodnevnom životu, potvrđuje tesna saradnja Art Brut studija sa Klinikom za psihijatriju VMA. Kako stručnjacima ovakav crtež može da bude „dvojezični rečnik”, a crtačima odgovor na mnoga pitanja koja nisu ni znali da treba da postave, pričamo od 13 časova.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje koje možete posetiti ovih dana, a rubriku „Vremenska kapsula” posvećujemo harizmatičnom glumcu i pevaču - Brus Vilis danas puni 64 godine! O naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]