Vizija

„Artem” je novi časopis kulture i umetnosti življenja na našem tržištu.

Nastao je kao odgovor na sve manje pristustvo kulturnog sadržaja u ostalim dnevnim novinama. Fokus magazina je na mladim umetnicima koji nemaju priliku da široj publici prikažu svoj rad. Neprodati primerci se distribuiraju bibliotekama u Beogradu i unutrašnjosti kao magazini sa kulturnim sadržajem. Glavna i odgovorna urednica „Artema” Dragana Đokić je naša gošća.

75. filmski festival u Veneciji ulazi u završnicu. Biće zatvoren osmog septembra, kada će žiri, kojim predsedava Benisio del Toro, saopštiti dobitnike Zlatnih lavova. O filmovima, našim predstavnicima, kao i činjenici o kojoj se dosta govori: da je Mostra dozvolila ono što Kan nije - ulazak Netfliks produkcije na velika vrata, u emisiji ćete čuti od Jelene Knežević koja ujedno i vodi kroz današnju emisiju.

Požarevac je trenutno domaćin pozorišnim umetnicima iz Sarajeva, Zagreba, Banja Luke, Novog Sada i Beograda, koji nastupaju na prvom Viminacium Festu. Sa glumcima iz Banjaluke razgovarala je Aleksandra Glovacki.

O novostima sa 12. Hercegnovskog strip festivala izveštava Petar Protić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vizija Vizija

Autor:
Beograd 202

Socio-kulturološki magazin, koji prati savremene društvene fenomene. Emisiju uređuju mr Ljubica Krminac (kultura) i Aleksandra Glovacki (umetnost). [ detaljnije ]