Čitaj mi!

Premijera „Don Žuana” i gostovanje predstave „Što na podu spavaš”

Dan Narodnog pozorišta „Sterija", premijera „Don Žuana", gostovanje predstave „Što na podu spavaš" u režiji Kokana Mladenovića

Gosti emisije su reditelji Andreja Cvetanovski i Kokan Mladenović, kao i glumac Miloš Đurović.

Narodno pozorište „Sterija" proslavilo je 78. rođendan premijerom predstave „Don Žuan" Žana Baptista Poklena Molijera, u režiji Andreja Cvetanovskog. Prvi put je u pozorištu uključena nova, najsavremenija oprema za svetlo i ton koju je, zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, vršačko pozorište dobilo. Na scenu vršačkog pozorišta „Don Žuan" dolazi u tumačenju makedonskog reditelja Andreja Cvetanovskog, a uloga Don Žuana poverena je mladom glumcu Milošu Đuroviću. Oni su i gosti ovonedeljnih Maski.

Predstava „Što na podu spavaš", rađena po motivima istoimenog romana Darka Cvijetića, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, gostovala je na Sceni „Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstava je nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta, Dramskog kazališta Gavela, Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS Sarajevo. Posle dužeg vremena, za Maske govori reditelj Kokan Mladenović.

Emisiju priprema i vodi Sonja Todorović Šegrt.

broj komentara 0 pošalji komentar