Čitaj mi!

Između demokratije i totalitarizma

Dr Davor Džalto i dr Ivana Kronja

O strategijama „upravljanja budućnošću", odnosno oduzimanju prava pojedincu da uopšte vidi drugačiju socijalnu budućnost i svoju perspektivu mimo one koja mu je servirana kao jedino poželjna, a koja nekako uvek ostvaruje marketinške planove moćnih korporacija, razgovaramo sa dr Davorom Džaltom, priređivačem studije „Savremena čitanja Velikog inkvizitora" i dr Ivanom Kronjom, teoretičarkom kulture.

Dr Davor Džalto je redovni profesor na Odseku za istočno hrišćanstvo Univerzitetskog koledža u Stokholmu i predsednik Instituta za studije kulture i hrišćanstva. Njegov predavački, naučno- istraživački i društveni angažman vezan je za oblasti teologije, studije kulture, istorije i teorije umetnosti.

Dr Ivana Kronja, filmolog i teoretičarka kulture i medija, objavila je više stručnih radova i nastupala na više konferencija i seminara u zemlji i inostranstvu. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu. Stipendista je britanske vlade za doktorsko istraživanje na Univerzitetu Oksford i gostujuća predavačica na Univerzitetu u Beču.

Autor: Snežana Bićanin 

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 09. feb 2022, 23:55) - Ja [neregistrovani]

Pitanje

Gde su poslednje 2 emisije?