Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi najavićemo premijeru predstave „Široka zemlja" Artura Šniclera, koja će u režiji Marka Manojlovića biti izvedena na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Biće reči i o predstojećem, 17. filmskom festivalu „Sedam veličanstvenih" koji nas očekuje od 2. oktobra.

Donosimo i izveštaj sa uručenja nagrada „Beskrajno plavo kolo" u Srpskoj književnoj zadruzi, a govorimo i o izložbi dela iz Kabineta grafike Narodnog muzeja „Gradovi - izvestan pogled" autorke dr Dragane Kovačić, muzejske savetnice i kustoskinje Zbirke crteža i grafika stranih umetnika. Ova izložba predstavlja prikaz grada kao ključnog mesta u kojem je započela i gde se dramatično i ubrzano razvijala moderna kultura i umetnost najpre na prelasku iz 18. u 19. a potom i iz 19. u 20. vek.

Predstavićemo i programe u okviru Dana duhovne kulture Rusije u Srbiji, među kojima su i konferencija „Pravoslavlje - temelj ruske i srpske kulture", kao i otvaranje izložbe posvećene obeležavanju 200 godina od rođenja Fjodora Mihajloviča Dostojevskog u Narodnoj biblioteci Srbije.

Emisiju uređuje i vodi Vladimir Džudović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]