Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Gošća emisije je kostimograf Jovana Puzović.

Gošća Kulturnih krugova je Jovana Puzović, čija će izložba „Ti znaš da letiš" biti otvorena večeras u beogradskoj Galeriji „Singidunum". Postavka donosi primenjenu umetnost u službi likovne umetnosti, gde se konceptualni rad - odevni predmet gleda iz drugog ugla, odnosno u pitanju su haljine i kaiševi u formi slike.

Pratimo i 34. Filmski festival Herceg Novi - Montenegro film festival, koji će biti održan od 1. do 7. avgusta 2021. godine, pod sloganom „Suton, đir i film". Smotra koja predstavlja manifestaciju od nacionalnog značaja publici će ponuditi preko 50 ostvarenja na tvrđavama Kanli Kula i Forte Mare, kao i u velikoj sali i amfiteatru Dvorane „Park".

U Etnografskom muzeju sinoć je otvorena izložba „Zoomorfni ornament u tradicionalnoj kulturi Banata", na osnovu materijala iz Etnološkog odeljenja Narodnog muzeja Zrenjanin. Na izložbi su predstavljeni predmeti koji na sebi imaju jedan ili više zoomorfnih motiva.

Emisiju priprema i vodi Tanja Živković.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]