Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Francuski institut u Srbiji obeležava 70 godina rada na polju učvršćivanja veza između dveju zemalja u oblastima kulture, nauke i obrazovanja. Tim povodom, u ponedeljak će biti organizovani brojni performansi i umetnički događaji, sa kojih ćemo izveštavati.

Pratićemo aktuelnosti na 66. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, a pozorišni kritičar Bojan Munjin će nam preneti utiske o dvema predstavama koje je pogledao u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu - reč je o dramama Miroslava Krleže „U agoniji" i „Aretej", u režiji Ivice Buljana.

Pratimo izložbu Predraga Terzića „Samo što kraj nikad ne dolazi" u Ogranku SANU u Novom Sadu, a predstavićemo i radionicu dubinskog crteža Gorana Stojčetovića „Ekspresija i sublimacija nagona" u Galeriji SULUJ-a.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]